7.29.2010

Underbart

I tisdags small det. Min kära vän och syssling Joakim döpte sig i värnen. Underbart. Släkt och vänner var samlade.
Hur svårt kan det vara att bara göra det Jesus bad oss göra. "Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i faderns sonens och den helige andens namn." (matt 28:19)
Så idag när det inte var så mycket folk på jobbet så funderade jag över detta. Då tänkte jag. Första som kommer in frågar jag om den vet vem Jesus är.
Det stora problemet var att när nästa kund kom så var det en av våra stammisar. Så jag blev nervös. Men det roliga var att när han kom fram till kassan så sa han. "jo jag måste bara fråga. Är du en såndär kristen?!"
Gud är rolig ibland. Han kan verkligen göra det på ett oväntat sätt.
Vi stod och pratade ganska länge. Tillslut sa han att han var tvungen att kila för han gjorde mat. Men han ville att jag skulle komma hem till honom och sätta sig ner och diskutera detta med kristendomen. Han var jätte nyfiken. Han tror på det som står men han vågar inte gå hela vägen. Berättade han.

Plötsligt händer saker med en så man får hopp om att Gud finns, när det är som jobbigast. Utmana dig själv och Gud.

//À

2 kommentarer:

  1. Coolt! Keep it up Alex, du är grym!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Visste du om att den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” [not 1] hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua och var den profeterade Mashiakh [”Messias”]. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Han och hans efterföljare praktiserade direktiven i Torah och för att följa honom måste man praktisera direktiven i Torah. [not 2]

    Ribi Yehoshua och hans efterföljare Netzarim accepterade inte ”NT” eftersom den strider emot Torah [not 1]. Den kristna missionsbefallningen strider mot Ribi Yehoshuas budskap. Ribi Yehoshua ville att hans lärlingar skulle bära frukt och skaffa egna lärlingar – lära de hur man praktiserar Torah icke-selektivt. Den kristna missionsbefallningen är antitesen till det.

    Att följa Messias undervisning – leder en in i att observera direktiven i Torah – och leder en in i en levande och riktig relation med Fadern, vilket är väldigt meningsfullt!!!

    Noter:
    1: Påstående bevisat på denna länk: Länk
    2: Påståenden bevisade på Netzarims hemsida –www.netzarim.co.il

    Vänligen,
    Anders Branderud

    SvaraRadera